Křen jablkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 41 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 205.3 mg
- Vláknina 1530 mg
- Vitamín A 1530 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen očistíme, oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlého křenu zamícháme oloupaná, jádřinců zbavená a nastrouhaná jablka. Vše přisolíme a přidáme cukr a ocet.