Křen jablkový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Křen
  • 5 g Sůl
  • 40 g Cukr krupice
  • 150 g Jablka
  • 25 ml Ocet kvasný lihový
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 41 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 205.3 mg
  • Vláknina 1530 mg
  • Vitamín A 1530 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen očistíme, oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout.

  • 2

    Do vychladlého křenu zamícháme oloupaná, jádřinců zbavená a nastrouhaná jablka. Vše přisolíme a přidáme cukr a ocet.

Komentáře k receptu