Lusková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 704.1 mg
  • Vláknina 18341.1 mg
  • Vitamín A 18341.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.

  • 2

    Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.

  • 3

    Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.

  • 4

    Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.

  • 5

    Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.

  • 6

    Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu