Biscotti s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 100 g Cukr krupice
  • 215 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 272.3 mg
  • Vláknina 10391.5 mg
  • Vitamín A 10391.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neloupané celé mandle rozprostřeme na plech a necháme v troubě péci, až mandle mírně zhnědnou, zhruba 15 minut. Po vychladnutí část mandlí (cca 55 g) umeleme na velmi jemno, zbylou část nahrubo nasekáme.

  • 2

    V míse smícháme cukr, mouku s jedlou sodou, šafrán, sůl a mleté mandle. Ve směsi uděláme důlek, do nějž rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu přimícháme sekané mandle a řádně těsto vypracujeme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na tři díly, z nichž vyválíme válečky o průměru zhruba 2,5 centimetru. Válečky přeneseme na předehřátý plech, lehce potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme asi 20 minut.

  • 4

    Po vyjmutí z trouby krájíme z válečků velmi ostrým nožem plátky silné zhruba 1 centimetr, které vrátíme zpět na plech a asi 25 minut pečeme v troubě při teplotě 140 °C. Na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře k receptu