Zapečená telecí filátka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 664.6 mg
- Vláknina 1269.8 mg
- Vitamín A 1269.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého telecího masa nakrájíme menší filety, mírně je po obou stranách naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Maso opečeme po obou stranách na másle dozlatova. Zalijeme vínem a vodou a dusíme asi 5 minut. Potom maso vyjmeme a urovnáme do zapékací mísy.
-
2
Omáčku opepříme a přidáme tence nakrájené lanýže, chvíli podusíme a omáčku přelijeme přes filátka v míse. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
-
3
Pokrm zapékáme v troubě při 220 stupních Celsia, až se sýr roztaví.