Moravská chamula
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 6 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 184.4 mg
- Vláknina 5350 mg
- Vitamín A 5350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Rozvaříme je v troše vody na kaši, osladíme, zředíme mlékem a přivedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
2
Chamulu omastíme kouskem másla a posypeme měkkým tvarohem. Při podávání pokrm pocukrujeme moučkovým cukrem.