Bramborové knedlíky s žemlí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Vejce slepičí
  • 1000 g Brambory vařené
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 15 g Sůl
  • 100 g Žemle tuková
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 25.4 mg
  • Draslík 336.2 mg
  • Vláknina 5920 mg
  • Vitamín A 5920 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory umeleme, zamícháme s rozšlehanými vejci, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme tužší těsto, do kterého zaválíme na kostičky nakrájenou žemli.

  • 2

    Těsto rozválíme na díly, vyválíme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a zvolna vaříme. Po zavaření knedlíky nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 20-25 minut.

  • 3

    Nakonec uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu