Bramborové knedlíky s žemlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 1 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 25.4 mg
- Draslík 336.2 mg
- Vláknina 5920 mg
- Vitamín A 5920 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory umeleme, zamícháme s rozšlehanými vejci, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme tužší těsto, do kterého zaválíme na kostičky nakrájenou žemli.
-
2
Těsto rozválíme na díly, vyválíme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a zvolna vaříme. Po zavaření knedlíky nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 20-25 minut.
-
3
Nakonec uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.