Venkovská pizza
Suroviny
- 15 g Droždí
- 200 g Mouka mandlová
- 100 g Sýr Parmezán
- 60 g Mozzarella
- 100 g Šunka dušená
- 60 g Sýr Eidam cihla 40%
- 180 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.08 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1581 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 359.8 mg
- Draslík 551.4 mg
- Vláknina 2695.9 mg
- Vitamín A 2695.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malé nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přilijeme vlažnou vodu a necháme vzejít. Do větší nádoby dáme mouku se solí, olej a vzešlý kvásek. Vše smícháme v tuhé těsto, přendáme na pomoučněný vál a hněteme až je těsto pružné. Vložíme do mísy, zakryjeme a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto vyválíme do kruhu o průměru 25 cm. Lehce vmáčkneme do formy na pizzu a zvedneme okraje.
-
2
Těsto posypeme strouhaným Parmezánem a obložíme šunkou, na ni rozdělíme hrubě pokrájená rajčata. Zbylé suroviny smícháme a nalijeme je na rajčata a šunku.
-
3
Pečeme 35 minut na nejnižší mřížce trouby na 190°C. Podáváme teplé.