Česneková veka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 29.7 mg
- Draslík 19.8 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, ale nedokrojíme je. Veka tak zůstane pohromadě.
-
2
Rozpůlenými stroužky česneku potřeme celou veku i nakrojené plátky zevnitř.
-
3
Zbylý česnek prolisujeme, smícháme s máslem, nastrouhaným Parmezánem, nasekanou petrželkou a solí. Směsí potřeme plátky veky na povrchu i uvnitř.
-
4
Celou veku zabalíme do alobalu, na vrchu necháme alobal otevřený.
-
5
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.