Vaječná sedlina pro 1 osobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 32 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 511 mg
- Draslík 259.5 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady rozkvedláme, nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
-
2
Doba varu je 8 - 10 minut.
-
3
Hotovou sedlinu (nakrájenou na plátky) podáváme ke špenátu a jiné zelenině.