Vepřové závitky se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 37 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 62.5 mg
- Vláknina 865.8 mg
- Vitamín A 865.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3173.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a potřeme sardelovým máslem připraveným ze sardelové pasty a poloviny dávky másla. Maso sbalíme do závitků, sepneme párátky nebo jehlou a protkneme proužky slaniny. Povrch osolíme a poprášíme hladkou moukou.
-
2
Na zbylém másle a nakrájené slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli a závitky na ní po celém povrchu opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec zahustíme šťávu lžičkou mouky smíchanou s kouskem másla a vše ještě chvíli povaříme.
-
4
Podáváme s nočky nebo s grilovanými rajčaty.