Švýcarské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 286.8 mg
- Draslík 920.7 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vymastíme polovinou másla.
-
2
Uvařené brambory i vejce nakrájíme a do mísy klademe vrstvu brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Další vrstvu tvoří plátky osolených vajec, dále opět vrstva brambor a sýru.
-
3
Zbylý sýr vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce a sůl. Nejdříve pečeme v předehřáté troubě brambory s vejci a po 10 minutách je zalijeme mlékem s vejci. Povrch pokapeme máslem a upečeme dorůžova.
-
4
Podáváme se zeleninovými saláty.