Švýcarské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory vařené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 286.8 mg
  • Draslík 920.7 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymastíme polovinou másla.

  • 2

    Uvařené brambory i vejce nakrájíme a do mísy klademe vrstvu brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Další vrstvu tvoří plátky osolených vajec, dále opět vrstva brambor a sýru.

  • 3

    Zbylý sýr vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce a sůl. Nejdříve pečeme v předehřáté troubě brambory s vejci a po 10 minutách je zalijeme mlékem s vejci. Povrch pokapeme máslem a upečeme dorůžova.

  • 4

    Podáváme se zeleninovými saláty.

Komentáře k receptu