Salát z brambor, fazolek a fety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 31 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 741.5 mg
- Vláknina 12344.8 mg
- Vitamín A 12344.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny. Ořechy nasekáme nahrubo. Sýr nakrájíme na plátky.
-
2
Vodu uvedeme k varu, vsypeme fazolky a povaříme 3 minuty. Poté vyjmeme děrovanou naběračkou. Do hrnce dáme pokrájené brambory a vaříme 10 minut. Poté slijeme a smícháme s fazolkami. 20 ml oleje rozpálíme a necháme na něm osmažit po dobu 2 minut ořechy. Ty poté přidáme k zelenině. Přisypeme sýr. Zbytek oleje smícháme s octem, solí a pepřem. Dresinkem přelijeme salát a ihned servírujeme.