Nákyp květákový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 22 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 713.8 mg
- Vláknina 9045.8 mg
- Vitamín A 9045.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák uvaříme a rozmačkáme.
-
2
Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří bešamel.
-
3
Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr, sůl a pepř.
-
4
Přidáme rozmačkaný květák a tuhý sníh z bílků.
-
5
Přidáme dle chuti uzeninu.
-
6
Do vymazaného pekáče nalijeme směs a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě.