Pamlsek z vnitřností - recept pro psy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Játra kuřecí
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 60 g Ovesné vločky
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 139.5 mg
  • Vláknina 4212 mg
  • Vitamín A 4212 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve vyložíme plech na pečení papírem, předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    V míse metlami promícháme ovesné vločky, kukuřičnou mouku, nadrobno nakrájená játra, která jsme předem uvařili v neosolené vodě, strouhaný sýr, česnekový prášek, olej a nasekanou petrželku. Za stálého hnětení přiléváme vodu, tak aby se těsto důkladně propojilo a zůstalo vláčné. Nakonec jej vyklepeme na vál pomoučený trochou kukuřičné mouky. Když se těsto nelepí, rozválíme jej na plát o šíři 3 mm. Plát přendáme na plech a propíchneme vidličkou, rádýlkem rozdělíme na malé čtverečky.

  • 3

    Vložíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut do zlatohněda.

  • 4

    Hotové přesuneme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout.

Komentáře k receptu