Žemlovka z vánočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 906 kcal
- Sacharidy 155 g
- Tuky 25 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 148 g
- Cholesterol 292.3 mg
- Draslík 485.7 mg
- Vláknina 11277 mg
- Vitamín A 11277 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.
-
2
Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.
-
3
Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.
-
4
Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.
-
5
Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.
-
6
Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.
-
7
Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 05.02.2017 18:56:50
Dělala jsem žemlovku podle tohoto receptu. Ještě dobře, že jsem nepoužila všechen cukr dle receptu, stačí ho polovina. Do mléka doporučuji dát ještě jedno vejce a taktéž jedno do tvarohu, lépe vše drží pohromadě. Na ochucení se může místo trošky cukru dát cukr vanilkový a kdo má rád skořici, tak přidá i tu. Pekla jsem v římském hrnci, ko konci jsem už dopekla bez poklopu.
Odpovědět