Grilovaný chřest ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 434 mg
- Vláknina 7055 mg
- Vitamín A 7055 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
-
2
Vždy 3 chřesty obalíme plátkem slaniny a sepneme párátkem. Osolíme a na pánvi na oleji opečeme dozlatova.
-
3
Omyté ředkvičky a pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Okořeníme trochou vegety a prolisovaným česnekem.
-
4
Na talíře upravíme podušené ředkvičky s pórkem a opečený chřest.
-
5
Vhodnou přílohou jsou opečené toasty s bylinkovým máslem.