Špagety s chutí moře
Suroviny
- 60 g Cibule
- 400 g Těstoviny Spaghettini
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Kalamáry
- 150 g Treska aljašská
- 200 g Mušle v nálevu
- 50 g Karotka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 400 g Mušle slávky
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 ml Olej olivový
- 150 ml Víno bílé
- 60 ml Vývar rybí
- 3 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1674 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 218.8 mg
- Draslík 1146.4 mg
- Vláknina 10250 mg
- Vitamín A 10250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá.
-
2
Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme.
-
3
Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme.
-
4
Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.