Hřebenatky s petrželí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5.5 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Petržel - nať
  • 450 g Hřebenatka
  • 500 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 551.3 mg
  • Vláknina 1312.5 mg
  • Vitamín A 1312.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí vývar uvedeme do varu a přidáme hřebenatky. Necháme je 5 minut vařit, vyjmeme a i s jikrami nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a dozlatova opečeme nakrájené hřebenatky obalené v hladké mouce.

  • 3

    Hřebenatky rozdělíme do lastur a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželí.

Komentáře k receptu