Drůbeží játra na paprice ochucená sherry octem
Suroviny
- 500 g Játra drůbeží
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Ocet Sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 355.3 mg
- Vláknina 1440 mg
- Vitamín A 1440 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Obojí zatím dáme stranou. Játra očistíme, omyjeme a necháme okapat.
-
2
30 g másla rozehřejeme na pánvi, vložíme játra a posypeme mletou paprikou, solí a pepřem. Důkladně mícháme a pečeme ze všech stran dohněda. Hotová játra vyjmeme z pánve a na šťávě osmahneme připravenou cibuli a česnek. Zalijeme je octem, osladíme a opékáme až do odpaření tekutiny. Poté přidáme vývar a dusíme, dokud se neodpaří asi polovina tekutiny.
-
3
Nakonec do hrnce s vývarem vmícháme 30 g čerstvého másla a játra. Dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.