Drůbeží játra na paprice ochucená sherry octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra drůbeží
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 355.3 mg
  • Vláknina 1440 mg
  • Vitamín A 1440 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Obojí zatím dáme stranou. Játra očistíme, omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    30 g másla rozehřejeme na pánvi, vložíme játra a posypeme mletou paprikou, solí a pepřem. Důkladně mícháme a pečeme ze všech stran dohněda. Hotová játra vyjmeme z pánve a na šťávě osmahneme připravenou cibuli a česnek. Zalijeme je octem, osladíme a opékáme až do odpaření tekutiny. Poté přidáme vývar a dusíme, dokud se neodpaří asi polovina tekutiny.

  • 3

    Nakonec do hrnce s vývarem vmícháme 30 g čerstvého másla a játra. Dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu