Tataráček z lososa na fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Salát ledový
  • 5 g Olivová pasta černá
  • 3 g Kerblík
  • 250 g Losos - filety
  • 5 g Křen
  • 5 g Fenykl obecný
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Sůl
  • 125 ml Olej slunečnicový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 294.9 mg
  • Vláknina 1722 mg
  • Vitamín A 1722 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 12.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Do misky nasypeme zrníčka fenyklu, nastrouhaný křen, zalijeme olejem a citronovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Nyní vše promícháme a necháme 30 minut odpočinout, aby se chutě promísily.

  • 2

    Lososa zbavíme kůže a kostí, na jemno nasekáme. Z rozdrceného masa vytvoříme bochánek, který položíme na mělký talíř.

  • 3

    Jakmile máme tataráček hotový, ozdobíme jej lžící olivové pasty a zalijeme polovinou fenyklové marinády. Do druhé poloviny ještě přidáme na jemno nasekaný kerblík, sůl a pepř dle chuti. Hotový pokrm dozdobíme kerblíkem naloženým v marinádě. Můžeme též obložit salátovými listy.

Komentáře k receptu