Zapečená krkovička

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 244.8 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou, vykostěnou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme a mírně osolíme.

  • 2

    Maso urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 01.10.2015 16:07:10

Čas od času zhřeším a dám si tuhle zapečenou krkovičku. Toto jídlo jde jen malinko odlehčit tím, že se použije smetana např. 12%. Podávala jsem s mačkanýmí vařenými bramborami a se zelným salátem s mrkví a křenem. Jídlo není moc "fotogenické", ale je to dobrůtka, i když výživoví poradci by nejásali.

Odpovědět