Ražniči se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 1151.4 mg
- Vláknina 5699.8 mg
- Vitamín A 5699.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Rajčata, oloupané žampiony, slaninu a cibuli nakrájíme na plátky a napichujeme střídavě s masem na špejle.
-
3
Uděláme 6 špízů.
-
4
Plnotučnou hořčici smícháme s 2 lžícemi oleje, rozmícháme a potřeme špízy ze všech stran.
-
5
Zprudka je opečeme, poté vložíme do pekáčku a zapékáme při teplotě 180 stupňů.