Ražniči se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hořčice plnotučná
  • 150 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřová panenka
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 1151.4 mg
  • Vláknina 5699.8 mg
  • Vitamín A 5699.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Rajčata, oloupané žampiony, slaninu a cibuli nakrájíme na plátky a napichujeme střídavě s masem na špejle.

  • 3

    Uděláme 6 špízů.

  • 4

    Plnotučnou hořčici smícháme s 2 lžícemi oleje, rozmícháme a potřeme špízy ze všech stran.

  • 5

    Zprudka je opečeme, poté vložíme do pekáčku a zapékáme při teplotě 180 stupňů.

Komentáře k receptu