Smaženky z celeru a ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3332 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 315 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 352 mg
- Draslík 869.8 mg
- Vláknina 26741 mg
- Vitamín A 26741 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 9.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vločky přebereme a povaříme 5 minut v osolené vodě.
-
2
Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme mírně podlitý do vysmahnutí šťávy.
-
3
Celer i vločky umeleme, přidáme nasekanou petrželovou nať, žloutky a spojíme. Pokud je směs řídká, přisypeme strouhanku. Vytvoříme ploché oválné placičky, obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
-
4
Podáváme s brambory posypanými nasekanou petrželovou natí.