Mandlový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 6 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 100 g Mandle mleté
  • 30 g Solamyl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.75 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 409 mg
  • Draslík 281 mg
  • Vláknina 2960 mg
  • Vitamín A 2960 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 933.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Solamyl, mleté mandle a za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo. Vše zvolna vaříme na mírném ohni.

  • 2

    Do uvařené, vychladlé hmoty lehce zamícháme pevný sníh ušlehaný z 8 bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu