Mandlový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 26 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 409 mg
- Draslík 281 mg
- Vláknina 2960 mg
- Vitamín A 2960 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 933.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Solamyl, mleté mandle a za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo. Vše zvolna vaříme na mírném ohni.
-
2
Do uvařené, vychladlé hmoty lehce zamícháme pevný sníh ušlehaný z 8 bílků.
-
3
Těsto nalijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.