Vařený květák se strouhankou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 1547.3 mg
  • Vláknina 20639.8 mg
  • Vitamín A 20639.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné květáky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.

  • 2

    Po okapání přeložíme poloviny květáků na talíře, posypeme je drobně nasekanými, natvrdo uvařenými vejci a strouhankou, osmaženou na másle. Každou porci přelijeme zbylým rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu