Vařený květák se strouhankou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 17 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 1547.3 mg
- Vláknina 20639.8 mg
- Vitamín A 20639.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné květáky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.
-
2
Po okapání přeložíme poloviny květáků na talíře, posypeme je drobně nasekanými, natvrdo uvařenými vejci a strouhankou, osmaženou na másle. Každou porci přelijeme zbylým rozehřátým máslem.