Zapečený květák s houbami
Suroviny
- 150 g Houby čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Květák
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 256.2 mg
- Draslík 1053.2 mg
- Vláknina 13487.8 mg
- Vitamín A 13487.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák uvaříme v osolené vodě a okapaný jej rozdělíme na růžičky.
-
2
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, podusíme je a okořeníme pepřem, kmínem a špetkou muškátu. Houby promícháme s květákem a směs vložíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy,
-
3
Krátce zapečeme v troubě, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a petrželkou a dopečeme dozlatova.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.