Zapečený květák s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 256.2 mg
  • Draslík 1053.2 mg
  • Vláknina 13487.8 mg
  • Vitamín A 13487.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák uvaříme v osolené vodě a okapaný jej rozdělíme na růžičky.

  • 2

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, podusíme je a okořeníme pepřem, kmínem a špetkou muškátu. Houby promícháme s květákem a směs vložíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy,

  • 3

    Krátce zapečeme v troubě, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a petrželkou a dopečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu