Štýrský vepřový jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 850 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Vepřový jazyk
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 252.5 mg
  • Draslík 1470.6 mg
  • Vláknina 41068.2 mg
  • Vitamín A 41068.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jazyky vložíme do osolené vody. Přidáme pepř, ocet, bobkový list, tymián, česnek a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Na mírném ohni vše vaříme asi 2 hodiny.

  • 2

    Měkké jazyky vyjmeme z polévky, odstraníme kůži a nakrájíme je na 2cm silné plátky.

  • 3

    Nakonec jazyky přelijeme trochou horkého vývaru a podáváme s nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu