Zelenina na sladkokyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 11 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 962 mg
- Vláknina 13295 mg
- Vitamín A 13295 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Papriku zbavíme jadřince a pokrájíme na plátky. Rajčata opláchneme a rozkrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, krájíme na větší kostičky, broskve na plátky, šťávu dáme stranou.
-
2
Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme olej, do něhož prolisujeme česnek. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, broskve a za stálého míchání pět minut vaříme.
-
3
Nyní přidáme do pánve 250 ml šťávy z broskví, kečup a vývar. Pořádně promícháme a další tři minuty vaříme. Na závěr už jen přidáme ocet a ihned poté podáváme.