Fazolky v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 4 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 528.3 mg
- Vláknina 9307.3 mg
- Vitamín A 9307.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky.
-
2
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná, nasekaná rajčata a připravené fazolky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
3
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.