Černý kořen s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Černý kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 529.8 mg
  • Vláknina 8465.5 mg
  • Vitamín A 8465.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Potom kousky krátce opečeme na pánvi na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci a přidáme česnek utřený se solí. Zamícháme a vejce necháme ztuhnout. Pokapeme citronovou šťávou, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu