Černý kořen s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 6 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 529.8 mg
- Vláknina 8465.5 mg
- Vitamín A 8465.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Potom kousky krátce opečeme na pánvi na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci a přidáme česnek utřený se solí. Zamícháme a vejce necháme ztuhnout. Pokapeme citronovou šťávou, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.