Marinované chobotničky s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 14 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 456.6 mg
- Vláknina 4304.8 mg
- Vitamín A 4304.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky pokrájíme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a vínem, přidáme tymián.
-
2
Povaříme 20 minut, poté vodu slijeme a necháme vystydnout.
-
3
Olej smícháme se šťávou z citronu, přidáme pokrájené papriky, cibuli, sekaný koriandr. Osolíme a opepříme.
-
4
Maso marinujeme 24 hodin v chladu.
-
5
Rýži uvaříme dle návodu, smícháme s masem a marinádou a servírujeme.