Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Rukola
  • 150 g Sýr kozí
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cibule
  • 150 g Čekanka
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1271 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 339.4 mg
  • Draslík 318.1 mg
  • Vláknina 9079.5 mg
  • Vitamín A 9079.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, najemno nasekáme cibuli a osmažíme na oleji. Potom vložíme zeleninu, chvíli smažíme a podlijeme 1 sběračkou vody. Mírně osolíme a opepříme, sundáme z ohně, v omáčce rozpustíme kozí sýr a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Zaděláme hladké těsto, zabalíme ho igelitu a necháme odpočinout.

  • 2

    Z těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle, uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, dáme na pánev s omáčkou a ještě povaříme, aby zhoustla. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě teplé tagliatelle podáváme.

Komentáře k receptu