Mangoldové plněné listy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 70 g Mandle plátky
  • 100 g Galgan
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Limetka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 20 ks Mangold
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej koriandrový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1505 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 282.7 mg
  • Draslík 581.5 mg
  • Vláknina 3691 mg
  • Vitamín A 3691 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší listy mangoldu omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.

  • 2

    Česnek se zázvorem oloupeme a drobně pokrájíme. Galgánový oddenek (thajský zázvor) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Limetku omyjeme a kůru oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Žemli namočíme do mléka.

  • 3

    Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, česnek, namočenou žemli a omáčku Hoisin. Směs dobře promícháme a rozdělíme ji na 20 dílků. Na každý mangoldový list položíme kopeček masové směsi a zabalíme tak, že vytvoříme pevně zabalenou kuličku.

  • 4

    Mangoldové kuličky poskládáme do bambusových košíčků, pokapeme je koriandrovým olejem, mezi kuličky položíme nakrájenou kůru limetky s plátky galgánu a plátky mandlí.

  • 5

    Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 30 minut.

  • 6

    Podušené mangoldové kuličky podáváme s dušenou rýži nebo bramborem.

  • 7

Komentáře k receptu