Mangoldové plněné listy
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 70 g Mandle plátky
- 100 g Galgan
- 1 ks Limetka
- 1 ks Limetka
- 3 ks Vejce slepičí
- 20 ks Mangold
- 1 ks Žemle tuková
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2.5 dl Vývar zeleninový
- 0.5 dl Mléko plnotučné
- 1.5 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Olej koriandrový
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1505 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 282.7 mg
- Draslík 581.5 mg
- Vláknina 3691 mg
- Vitamín A 3691 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší listy mangoldu omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
-
2
Česnek se zázvorem oloupeme a drobně pokrájíme. Galgánový oddenek (thajský zázvor) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Limetku omyjeme a kůru oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Žemli namočíme do mléka.
-
3
Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, česnek, namočenou žemli a omáčku Hoisin. Směs dobře promícháme a rozdělíme ji na 20 dílků. Na každý mangoldový list položíme kopeček masové směsi a zabalíme tak, že vytvoříme pevně zabalenou kuličku.
-
4
Mangoldové kuličky poskládáme do bambusových košíčků, pokapeme je koriandrovým olejem, mezi kuličky položíme nakrájenou kůru limetky s plátky galgánu a plátky mandlí.
-
5
Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 30 minut.
-
6
Podušené mangoldové kuličky podáváme s dušenou rýži nebo bramborem.
-
7