Tarator s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Jogurt nízkotučný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Česnek
  • 1 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 671.1 mg
  • Vláknina 3158.5 mg
  • Vitamín A 3158.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zakysanou smetanu (light) smícháme s bílým jogurtem, přidáme nakrájenou salátovou okurku, sůl, pepř, nadrobno posekaný kopr, rozetřený česnek a olivový olej. Vše dobře promícháme a dáme vychladit. Každou porci studené polévky posypeme nastrouhanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu