Horácké knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 80 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 600 g Žemle tuková
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 34.8 mg
  • Draslík 320.6 mg
  • Vláknina 4710 mg
  • Vitamín A 4710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky.

  • 2

    Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut.

  • 3

    Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou.

Komentáře k receptu