Horácké knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 3 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 34.8 mg
- Draslík 320.6 mg
- Vláknina 4710 mg
- Vitamín A 4710 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a opláchnuté syrové brambory nastrouháme a po krátkém odstání částečně scedíme vodu. Přidáme vejce dobře rozšlehané s mlékem, sůl, mouku a směs promícháme. Nakonec do těstíčka lehce zapracujeme žemli nakrájenou na kostičky.
-
2
Ze hmoty tvarujeme kulaté knedlíky (asi 80g 1 ks), vkládáme je do vařící vody a vaříme 25-35 minut.
-
3
Pokud se knedlíky přichytí ke dnu, nadzvedneme je vařečkou.