Nákyp ze žemlí s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 25 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 274.3 mg
- Draslík 414.4 mg
- Vláknina 12829.5 mg
- Vitamín A 12829.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka omyjeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky, pokapeme rumem, posypeme skořicí, vanilkou a citrónovou kůrou, necháme marinovat.
-
2
Cukr utřeme s máslem a žloukty do pěny, ochutíme vanilkou, citrónovou kůrou, zlehka smícháme s rohlíky i s jablky. Na závěr do směsi vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků a hrozinky.
-
3
Nákyp vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme půl hodiny.