Zapečené brambory s droždím
Suroviny
- 750 g Brambory
- 42 g Droždí
- 50 g Jíška instantní
- 2 kávová lžička Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Pažitka
- 0.24 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 6 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 1393.4 mg
- Vláknina 17194.8 mg
- Vitamín A 17194.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
-
2
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájený pórek krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání je rozpustíme. Přilijeme 500 ml vody, vývar a necháme přejít varem. Přidáme jíšku, rozmícháme a znovu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku, sůl a pepř.
-
3
Drožďovou omáčkou přelijeme plátky brambor. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.