Skopové řízky po indicku
Suroviny
- 800 g Skopová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 0.23 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.9 mg
- Draslík 96.4 mg
- Vláknina 1027.7 mg
- Vitamín A 1027.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.
-
2
Připravené maso dáme marinovat do směsi utřeného česneku, všeho koření, octa a soli. Marinujeme asi 4 hodiny.
-
3
Potom řízky namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme ve strouhance. Smažíme je na mírném ohni na oleji po obou stranách.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.