Slepice na slanině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 30 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 2500 g Slepice
  • 150 g Slanina vepřová
  • 2 g Pepř černý celý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Nové koření celé
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1467 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 547.7 mg
  • Vláknina 998.4 mg
  • Vitamín A 998.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou.

  • 3

    Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu.

  • 4

    Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka.

  • 5

    Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme.

  • 6

    Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou.

Komentáře k receptu