Slepice na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1467 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 547.7 mg
- Vláknina 998.4 mg
- Vitamín A 998.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou.
-
3
Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu.
-
4
Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka.
-
5
Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme.
-
6
Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou.