Telecí játra přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 1341.8 mg
- Draslík 1232.9 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra odblaníme, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
-
2
Na rozpáleném sádle je opékáme na každé straně asi 3 minuty. Šťávu zaprášíme moukou, zasmahmeme, podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu nalijeme na játra.
-
3
Podáváme s osmaženými bramborami nebo s rýží.