Telecí játra přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Játra telecí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1341.8 mg
  • Draslík 1232.9 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra odblaníme, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na rozpáleném sádle je opékáme na každé straně asi 3 minuty. Šťávu zaprášíme moukou, zasmahmeme, podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu nalijeme na játra.

  • 3

    Podáváme s osmaženými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu