Vaječné omelety knedlíkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Knedlík kynutý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 520.9 mg
  • Draslík 164.8 mg
  • Vláknina 3478 mg
  • Vitamín A 3478 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme tuk na pánvi, přidáme na tenké plátky nakrájené knedlíky a opečeme dočervena.

  • 2

    V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem a osolíme.

  • 3

    Opečené knedlíky rozprostřeme stejnoměrně po dně pánve a zalijeme vejci tak, aby se nám utvořila omeleta. Nejprve ji opečeme po jedné straně, poté obrátíme a dopečeme.

  • 4

    Hotovou omeletu posypeme pažitkou a podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu