Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 20 g Zázvor celý
  • 600 g Ropušnice - filety
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Citronová tráva
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 3017.2 mg
  • Vláknina 10039 mg
  • Vitamín A 10039 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky ryby i s kůží omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Do rybí omáčky vmícháme chilli papričky nakrájené na kolečka a ve směsi necháme rybu cca 1h marinovat.

  • 2

    Citronovou trávu nakrájíme na kousky o velikosti cca 5cm. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a koštál nakrájíme na kousky.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a brokolici na něm zvolna opečeme. Poté přidáme pórek, rozředíme ústřicovou omáčkou a vmícháme nastrouhaný zázvor. Vše vyjmeme a uchováme horké.

  • 4

    Do pánve vlijeme zbytek oleje, vložíme rybu a na mírném ohni cca 5min opečeme.

  • 5

    Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rybu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu