Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 11 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 3017.2 mg
- Vláknina 10039 mg
- Vitamín A 10039 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky ryby i s kůží omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Do rybí omáčky vmícháme chilli papričky nakrájené na kolečka a ve směsi necháme rybu cca 1h marinovat.
-
2
Citronovou trávu nakrájíme na kousky o velikosti cca 5cm. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a koštál nakrájíme na kousky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a brokolici na něm zvolna opečeme. Poté přidáme pórek, rozředíme ústřicovou omáčkou a vmícháme nastrouhaný zázvor. Vše vyjmeme a uchováme horké.
-
4
Do pánve vlijeme zbytek oleje, vložíme rybu a na mírném ohni cca 5min opečeme.
-
5
Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rybu a ihned podáváme.