Kuře zadělávané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1081 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 135.5 mg
- Draslík 315.1 mg
- Vláknina 2104.4 mg
- Vitamín A 2104.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a opláchnutou zeleninu. Kuřata vaříme téměř doměkka.
-
2
Uvařená kuřata vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a v kloubech nasekneme. Z 2/3 dávky másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji procezeným kuřecím vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
-
3
Během vaření přidáme mletý květ nebo oříšek a ke konci varu přilijeme mléko. Omáčku ještě krátce povaříme, přisolíme a procedíme na rozporcovaná kuřata.
-
4
Kuřata v omáčce krátce podusíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať a zbylé máslo.