Bramborový páj s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 26 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 101.1 mg
- Draslík 400.8 mg
- Vláknina 7671.3 mg
- Vitamín A 7671.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku s oloupanou červenou cibulí pokrájíme nadrobno, vařené brambory trochu rozmačkáme, osolíme, opepříme, smícháme se 30 ml smetany a s cibulí. Listové těsto rozpůlíme a vyválíme na dvě stejně velké placky. Formu na koláče vymažeme tukem, vložíme do ní jednu placku, doprostřed naneseme bramborovou směs, okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a zakryjeme druhým kusem těsta. Okraje přimáčkneme, uprostřed uděláme malý otvor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl hodiny. Zbylou smetanu rozmícháme se zbylým vejcem, otvorem vlijeme do páje, poté pečeme ještě 15 minut.
-
2
Páj upravíme na velký servírovací talíř a ihned podáváme.