Jehněčí řízek smažený (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1383 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 100.8 mg
- Draslík 326 mg
- Vláknina 1590 mg
- Vitamín A 1590 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu opláchneme, zbavíme povrchových blan a přes vlákno ji nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
-
2
Řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.
-
3
Ihned podáváme.