Nicovská couračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 250 g Klobása uzená
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 400 g Brambory
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 7.5 dl Růžová voda
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 59.7 mg
  • Draslík 1085.1 mg
  • Vláknina 13575.8 mg
  • Vitamín A 13575.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme 7.5 dl vody a uvaříme doměkka, podle velikosti 20-25 minut. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na sádle osmažíme dorůžova. Přimícháme k ní sladkou a pálivou papriku, kmín, přidáme kysané pokrájené zelí (i s 1 dl láku), přilijeme vodu a pomalu vaříme 15 minut.

  • 3

    Uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Houby a klobásu přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut.

  • 4

    V misce rozmícháme ve smetaně hrubou mouku a ke konci vaření ji přimícháme do polévky. Vaříme 2-4 minuty, polévku podle chuti dosolíme, pokud je moc kyselá, přidáme cukr a podáváme.

Komentáře k receptu