Placky z dušeného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 80 g Strouhanka
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 3.2 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 457.3 mg
  • Vláknina 11728 mg
  • Vitamín A 11728 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do kastrolu na rozpálený olej. Přilijeme smetanu a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté dobře vmícháme krupici, cukr a za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.

  • 2

    Uvařené zelí necháme prochladnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Ze směsi tvarujeme placky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Placky podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře k receptu