Těstovinový salát se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 96 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 704.2 mg
- Vláknina 9836.5 mg
- Vitamín A 9836.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou vložíme nakrájená rajčata, víno, nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, celer, petrželku a cukr. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 45 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté rajčatovou omáčku protlačíme sítem do dalšího hrnce. Na mírném ohni pomalu zahříváme, přimícháme do ní nadrobno rozkrájenou majoránku a sůl. Po minutě odstavíme, přimícháme těstoviny a na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.