Těstovinový salát se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 704.2 mg
  • Vláknina 9836.5 mg
  • Vitamín A 9836.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou vložíme nakrájená rajčata, víno, nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, celer, petrželku a cukr. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 45 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté rajčatovou omáčku protlačíme sítem do dalšího hrnce. Na mírném ohni pomalu zahříváme, přimícháme do ní nadrobno rozkrájenou majoránku a sůl. Po minutě odstavíme, přimícháme těstoviny a na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu