Sýrový nákyp s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mléko plnotučné
  • 1 hrnek Sýr Gouda 45%
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 381.3 mg
  • Draslík 198.7 mg
  • Vláknina 94.5 mg
  • Vitamín A 94.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 632.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, vmícháme mléko a osolíme. Jakmile směs zhoustne, odstavíme, přidáme našlehané žloutky a strouhaný sýr. Důkladně promícháme.

  • 2

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do hotové směsi. Vložíme do vodní lázně, v mírně rozehřáté troubě přibližně 30 minut zapečeme. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu