Telecí řízek parmský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 994 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 521.7 mg
- Vláknina 2790 mg
- Vitamín A 2790 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme a maso mírně osolíme. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhaným sýrem a v prosáté strouhance.
-
2
V horkém oleji je usmažíme do zlatavé barvy.
-
3
V tuku od smažení opečeme plátky rajčat a usmažený řízek jimi obložíme.
-
4
Ihned podáváme.